Projekt Oslaković d.o.o za udobnost Vašeg doma!                              
Materijali i način izrade drvenih kuća?

Kod drvenih montažnih kuća vidljiva je drvena konstrukcija što im daje poseban, prirodni izgled. Drvene kuće se izvode od poluoblica ili trupaca, a ujedinjuju najbolje aspekte klasičnog obrta i suvremene tehnologije. Koriste se visoko kvalitetni, trajni i ekološki prihvatljivi materijali posebno zaštićeni od požara i propadanja te su uz to drvene kuće energetski izuzetno štedljive.

Gradnja Gradnja takvih kuća se izvodi "suhim" postupkom, tj. za povezivanje konstruktivnih elmenata se ne koriste "mokri" postupci kao betoniranje. Kvaliteta i brzina "mokre" izvedbe ovise o pogodnim vremenskim prilikama koje omogućuju optimalno vezanje ugrađenih materijala. To je razlog zašto je ovakva izvedba često dugotrajna o visna o sezoni. Također za izvedbu ovakve konstrukcije potrebne su i posebne oplate u koje se ulijeva svježi beton, a vlaga iz konstrukcije isparava još mjesecima nakon što je dovršena, te se ona ne smatra pogodnom za useljenje.

Gradnja Pri "suhom" postupku, konstruktivni elementi vežu se posebnim spojnim sredstvima (vijcima, sidrima...), te se kuća može montirati u kratkom roku, pri bilo kojoj temperaturi i uvijek jednako pouzdano. Kuća građena trupcima toplinski se samoregulira i "diše". Drveni trupci imaju svojstvo da tokom cijele godine zadržavaju stalnu temperaturu u središtu presjeka. Na taj način održava temperaturu i vlažnost zraka unutrašnjeg prostora u idealnim omjerima, te nije potrebno klimatiziranje ili ovlaživanje zraka, za razliku od klasične gradnje koja je zračno gotovo nepropusna.

Drvena građa se zaštićuje impregnacijom protiv gljivica, plijesni, UV zraka i požara te se boja bojama na vodenoj bazi. Kuća se naknadno održava premazivanjem svakih deset godina, zavisno o podneblju. Garancija na drvenu konstrukciju iznosi 30 godina, dok je vijek trajanja ovakvih objekata preko 100 godina, a uz dobro održavanje i trostruko duže.

Copyright(c)2010 Projekt Oslaković d.o.o
O nama  |  Projekti  |  Kontakt
www.hirezoran.com